Buurtvereniging de Bosrand

Kerststal

Welkom bij pagina van Kerststal de Bosrand (locatie: speelveldje aan Mollenstraat te Bergeijk)

Dit jaar bestaat onze Bosrand Kerststal maar liefst 24 jaar!!

Voor deze 24e editie van onze kerststal is deze weer flink opgeknapt.Geitjes2015 Onze vrijwilligers van de Kerststal werkgroep hebben ook dit jaar alle zeilen bijgezet om onze bijzondere Kerststal van buurtvereniging de Bosrand te realiseren.

Het is hun weer gelukt. De klus is op tijd geklaard!

Opening Kerststal is dit jaar op zaterdag 16 december. Om 19.00 uur start de lichtjestocht en om 19.30 uur wordt de Kerststal geopend.

Het kraampje is geopend op:
zondag        17 december                  10.00 – 16.00 uur
zondag        24 december                  10.00 – 16.00 uur
maandag     25 december                  10.00 – 16.00 uur
dinsdag       26 december                  10.00 – 16.00 uur
zondag        31 december                  10.00 – 16.00 uur

 

Hoe het allemaal begon…

In het jaar 2000 werd in Bergeijk ’t Hof een Kerststallenroute opgezet. Alle inwoners van Bergeijk en omstreken en ieder die maar wilde kon meelopen met een wandeltocht onder muzikale begeleiding van de Koninklijke Harmonie Echo der Kempen langs alle Kerstallen in Bergeijk. De Kerststallen waren veelal opgebouwd door buurtverenigingen.

Ook buurtvereniging de Bosrand wilde graag een steentje bijdragen. Door de initiatiefnemers uit onze buurt zijn heel wat troepen gemobiliseerd. Met veel hulp van vrijwilligers en sponsoring van Bergeijkse boeren en bedrijven is het resultaat uniek geworden. Eén buurtgenoot is vanaf het begin van de partij met de bouw en nog steeds lid van onze werkgroep. Elk jaar geeft hij zijn kennis door aan de jongere generatie zodat er niets van verloren gaat.

Wat maakt de Bosrand Kerststal zo uniek…

In de Kerststal van buurtvereniging “de Bosrand” staan beelden die zijn gemaakt door een buurtbewoonster. Voor deze beelden hebben buurtbewoners model gestaan. Kijk eens om u heen, misschien herkent u ze nu nog wel. Maar het aller, allerbelangrijkste is toch wel dat in de Kerststal levende dieren stonden. Een os en een ezel en niet te vergeten de geitjes.

De laatste jaren komt de os niet meer logeren. Daarvoor in de plaats komen de dames schaap naar onze stal.

De dieren komen graag logeren. Ze houden van gezelschap en lekker eten.

Onze vaste werkgroep vrijwilligers heeft ook dit jaar weer voor een heerlijke warme stal voor onze levende have gezorgd en een mooie weide om lekker buiten te grazen.

Ook de beelden zijn voorzichtig van stal gehaald en met veel zorg op hun plaats gezet onder kritisch toeziend oog van onze buurtgenote die de beelden gemaakt heeft.

Kom een kijkje nemen van zondag 17 december 2023 tot donderdag 4 januari 2024.
De Kerststal is dagelijks geopend van 9.00 tot 21.00 uur.

Kom vanachter de kachel vandaan en uit jullie stoel. Vergeet de vele tv-series, films, Netflix, puzzels en andere bezigheden. Laat even alles achter je en breng een bezoek aan onze Kerststal met levende have. Een mooie gelegenheid om in deze tijd een uitstapje naar buiten te maken! Kleed je warm aan en geniet van de buitenlucht en onze Kerststal.

Wandel even naar de Kerststal. Stap op je fiets of spring in de auto, pak de step, scootmobiel of skateboard en breng iets lekkers mee voor de levende Kerststalbewoners, dat maakt het speciaal gezellig. Let wel op dat onze ezel Lotte geen brood mag hebben. Dat kan haar buik niet goed verdragen.

Bezoek de dames schaap en zie hoe zij gemoedelijk samen met onze geiten aan de hooikorf staan te snoepen. De geiten, de springerts in de wei, al spelend op de houten blokken.

Kom snel en ervaar zelf hoe bijzonder deze Kersttijd weer is.

Op weg naar of bij de Kersstal kom je wellicht iemand tegen om op gepaste afstand toch weer gezellig een praatje te maken.

De Kerststal, een gelegenheid om op afstand, samen of liever toch alleen het eeuwenoude Kerstverhaal te beleven. Een betere plek kun je niet vinden om het verhaal van het kindje Jezus door te geven aan je kinderen en kleinkinderen!

Kom en ervaar het zelf! Wij zien jullie graag bij onze KERSTSTAL BV de BOSRAND

En wij wensen u mooie Kerstdagen en een mooie jaarwisseling in een hele goede gezondheid. Pas goed op jezelf!

Namens buurtvereniging ‘de Bosrand’

Blijf vooral gezond!

 

Hier een paar foto’s van de opbouw en opening van onze Kerststal (2023).

 

Hieronder de reportage van de opening van de Kerststal van 2019:

Hieronder de reportage van de opening van de Kerststal 2018:

 

Hieronder de reportage vorig jaar gemaakt door LocalTV Bergeijk over onze kerststal. 

icon_fotogalerij
Bekijk hier foto’s van de Kerststal van: 20172016 – 2015 – 2014 – 20132012201120102009 – 20082007 – 2006200420032002.
Heeft u mooie foto’s van onze Kerststal? Stuur ze naar info@bvBosrand.nl, en wij zullen ze plaatsen op deze site!

Wij wensen u prettige feestdagen!
Werkgroepleden: Theo Wellesen, Carel Burgmans, Michel Leenstra, Ronald Lomers, Grace Hovenkamp, Lia & Stan Franken, Sander Braken, Antoon Hulsen, Frank Thijssen, John Sesink, Richard van Dijk, Paul Peters, René Bos, Gerrit van Helvoort, Rosco Pas, Patrick Ratelband, James Granger, Jos Burgmans, Jan van Veldhoven, Raoul van Diepen, Twan van Horssen.
Kerststal dierenverzorgers: Harrie van Dooren, Jan de Boer, Jan Tijssen
Levende have: schapen & geiten: Perry & Marion Buytels, Luyksgestel | ezel: Henk & Riek Heijmans, Westerhoven.
Kerstbomen: Maas Kerstbomen, Eersel

Een gedachte aan “Kerststal

  1. Ankie

    Allereerst mijn complimenten voor jullie mooie kerststal.
    Ik zou het nog mooier vinden als jullie er volgend jaar voor kunnen zorgen dat de ezel wat meer bewegingsvrijheid heeft. Ze staat nu namelijk in een wel heel kleine ruimte voor een ezel.
    Alvast hartelijk dank namens mij en Lotte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *