Buurtvereniging de Bosrand

Over ons

In 1986 is onder toeziend oog van Jan van Gerwen, Wilma Swens en Harrie van Dooren door de buurtpioniers Wim v.d. Nieuwenhof, Jolanda van Gool, Petra van Vlerken en Jo Smets de eerste noot gezet voor de oprichting van Buurtvereniging ‘de Bosrand’. De eerste oprichtingsakte met daarin de beschrijving waarvoor een buurtvereniging nu eigenlijk bedoeld is, stamt uit deze tijd.

Als eerste bestuur hebben zij een naam bedacht voor de vereniging die tot op de dag van vandaag nog steeds onze buurt eert. Zij hebben toch wel even moeten zoeken naar een geschikte naam. Maar wat is het toch eigenlijk voor de hand liggend als je dicht tegen de rand van ‘de bossen’ woont dat de meeste buurtbewoners van toen hebben gekozen voor de naam ‘de Bosrand’. Wij zijn er nog steeds trots op.

Buurtvereniging ‘de Bosrand’ heeft een groot aantal leden wonend op zo’n 135 adressen in de straten: Berkenlaan, van Galenstraat, van den Valgaetstraat, Pieter Willemsstraat, Paaldreef, Eikendreef, Jan Roeststraat, Eerselsedijk, Lijsterbesdreef, Bergerdreef, van Beverwijkstraat, Mollenstraat, Bremdreef, Hanewinkelstraat en Bosdreef.

Wat maakt Buurtvereniging ‘de Bosrand’ nu zo bijzonder?

Alle activiteiten worden door de buurtbewoners zelf door middel van deelname aan een activiteitenwerkgroep georganiseerd en uitgevoerd.

Buurtvereniging ‘de Bosrand’ heeft jaarlijks een Kerststal met levende dieren. Voor de beelden hebben enkele buurtbewoners model gestaan en deze zijn gemaakt door een buurtbewoonster. Uniek in de wijde omgeving van Bergeijk en een ware publiekstrekker.

Elk jaar organiseert het bestuur een buurtfeest met afwisselende thema’s. Niet één is er hetzelfde, al ruim 35 jaar lang.

Lid worden van buurtvereniging ‘de Bosrand’

Buurtvereniging ‘de Bosrand’ bestrijkt een groot gebied. Daarom is de keuze gemaakt om niet in het hele gebied actief leden te werven. In het oranje gedeelte worden de bewoners door een bestuurslid actief benaderd voor een eventueel lidmaatschap. Bewoners in het blauwe gedeelte kunnen op eigen initiatief lid worden van onze buurtvereniging.

Klik om te vergroten:

Buurtstraten

Privacy Reglement
In het kader van de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vindt u op deze pagina het Privacy Reglement van Buurtvereniging de Bosrand Bergeijk.