Buurtvereniging de Bosrand

Buurt WhatsApp!

let-op-buurtpreventiewhattsap

In onze wijk hebben we nu ook de “Buurtpreventie WhatsApp”!
Dit initiatief is niet genomen vanuit onze buurtverenging, maar Lia Convents (nog geen lid van onze vereniging) heeft deze Whatsapp-groep opgezet, en heeft dit ook bij de Gemeente Bergeijk aangemeld. Lia is ook de beheerder van deze “De Bosrand buurtpreventie” groeps-app.
Je kan jezelf bij haar aanmelden door haar een bericht via Whatsapp te sturen op tel.nr.: 06-33102535 of haar een e-mail te sturen: mjc.van.gisbergen@hotmail.com.

Hoe meer deelnemers, des te effectiever de app-groep! Vanzelfsprekend kunnen ook “niet-buurtvereniging-leden” uit onze wijk deelnemen aan deze app-groep.

Een BuurtWhatsApp is een WhatsApp-groep die zich richt op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad. Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtwacht.

Het doel van een BuurtWhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Wettelijke toezichthouders kunnen nu eenmaal niet op iedere hoek of straat staan. Door een BuurtWhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden.

Spelregels WhatsApp-groep

Deelnemers hebben minimaal de leeftijd van 18 jaar. Deelnemers zijn woonachtig/gevestigd in onze wijk in de gemeente Bergeijk. WhatsApp is een burgerinitiatief. De politie reageert alleen op meldingen via 112 of 0900-8844.
Laat door middel van een WhatsApp bericht aan elkaar weten of 112 al gebeld is!
Let op het taalgebruik: niet vloeken, schelden, discrimineren en dergelijke. Speel geen eigen rechter en overtreedt geen regels/wetten. Het versturen van foto’s van een verdachte is alleen toegestaan voor het verstrekken van een signalement, wanneer dit voor de melding noodzakelijk/van meerwaarde is. Daderkenmerken zoals geslacht, huidskleur, lengte en gezicht kunnen ook goed beschreven worden. Denk bij voertuigen aan de kleur, het merk, het type en het kenteken.
Gebruik deze WhatsApp-groep alleen waar het voor bedoeld is en niet voor onderling contact/privéberichten.
whatsappen

Een BuurtWhatsApp is bedoeld als buurtwacht, niet als buurthuis. Niet alle buurtbewoners zitten te wachten op een overvloed aan berichten. Door regelmatig gezellige en grappige berichten te plaatsen, kunnen berichten die er écht toe doen over het hoofd worden gezien of niet snel worden opgemerkt.

Dus: meld je snel aan om zo samen de veiligheid in onze wijk te verhogen!

Een gedachte aan “Buurt WhatsApp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *